banner

BLOG

OSOBNÍ NÁZORY, RADY A PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI, 
KTERÉ POMOHOU NEJEN VÁM,
ALE I VAŠEMU PODNIKÁNÍ. 

Proč jsou někteří lidé úspěšní a jiní ne? Tuto otázku si kladlo už mnoho lidí, i já jsem jedním z nich. Zajímalo mě, co je „to“, co člověka přivede k úspěchu a co mu v jeho dosažení naopak brání. Asi před rokem jsem shlédl zajímavé video Tonyho Robbinse, které mi dalo na mou otázku jasnou odpověď.

Tony v něm vysvětluje, že úspěch tvoří čtyři pilíře. První tři z nich vám jistě budou povědomé:

1. Potenciál, schopnosti, talent
K něčemu máme větší vlohy, k něčemu zase menší, každý jedinec je nadaný na něco jiného a má předpoklady k různým činnostem. Nicméně všichni se nejspíš shodneme na tom, že nadání není vše. Krásně je to vidět ve sportu. Špičkových výsledků nedosáhne jenom proto, že máte talent. To už dávno nestačí. 


2. Akce
Pokud o něčem budeme jen snít či mluvit, ničeho nedosáhneme. Jenom dostatečně dlouho vykonávaná činnost vedená správným směrem a učení se z chyb, může přinášet výsledky.


3. Výsledky
Se správnými schopnostmi a vykonáváním správných činností můžeme dosáhnout svého cíle.  Vše je pak jen otázkou času. Dříve nebo později výsledků dosáhneme.

Co ale rozhoduje o tom, zda svých cílů dosáhneme nebo ne? Co je tím zásadním momentem? Pojďme se podívat na čtvrtý – zásadní pilíř.  Tony Robbins říká, že je to naše přesvědčení (víra). Naše vlastní přesvědčení o tom, jestli to dokážeme nebo ne.  Nepochybujeme-li ani na vteřinu a podnikáme-li příslušné kroky, našich cílů dosáhneme. Pokud naše víra roste, rostou i naše schopnosti, akce a výsledky.

Když jsem video „Co vás ve škole nenaučí“ shlédl a zamyslel jsem se nad tím, co se mi kdy povedlo nebo nepovedlo, musím říct, že u mě toto pravidlo platí na 100% bez výjimky. Vždy když jsem si něco přál, či po něčem toužil a byl jsem o tom bezvýhradně přesvědčen, že se mi to splní, tak jsem toho dosáhl. Nenechal jsem se odradit a vždy jsem našel způsob jak svého přání dosáhnout. A naopak, když se u mě z jakéhokoli důvodu objevily pochybnosti, pak nastaly problémy….

Proč chudí chudnou a bohatí bohatnou? Odpověď najdete v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=XfkOuGzrBbs

Nechte se inspirovat a příště už o sobě nepochybujte!